Zinfandel er den mest plantede drue i Californien. Den kan give vin med meget stor fylde, stor intensitet og en del tannin, der gør den egnet til lagring. Zinfandel er en særdeles mangesidet drue og bruges til mange forskelligartede vine – fra de forfriskende lette og tørre hvide vine til de rige og fyldige røde vine.
Fremstillingsprocessen er vigtige for Zinfandel-vinenes karakter, og for rødvinene anvendes som regel en lang gæring med drueskallen, en sekundær malolaktisk fermentering samt lagring på egefade. Druen kan blandes med vin fra andre druer – som Cabernet Sauvignon.
Zinfandel vinen er blevet ret så populær i Danmark. WINESTORY har har mange produkter med rødvinen zinfandel fra Californien – gå til shoppen her…
Zinfandel er en druesort, der primært dyrkes i Californien. En DNA-test har fastslået, at Zinfandel og Primitivo, der især dyrkes i Puglia i Italien, er én og samme drue. Den er ligeledes identisk med den kroatiske druesort Crljenak Kaštelanski.